75 jaar Veldhoven vrij

  • 14 september 2019 16:00
  • locatie: Museum 't oude Slot
Direct opslaan in uw agenda

Landelijk, provinciaal en gemeentelijk zal er vanaf september 2019 tot mei 2020 veel aandacht worden geschonken aan het feit dat wij in West-Europa, en Nederland in het bijzonder, 75 jaar in vrijheid leven en dat het goed is om daar op een gepaste wijze bij stil te staan. De landelijke Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid voor de coördinatie van de activiteiten.
Veldhoven werd op 18 september 1944 bevrijd. In Veldhoven hebben de culturele instellingen Bibliotheek Veldhoven, Theater de Schalm, Museum ’t Oude Slot, muziekschool Art4U, de heemkundekringen en de Brede School Veldhoven een werkgroep samengesteld om in onze gemeente de herdenking van dit feit vorm te geven.
Voor de Veldhovenaren is een speciaal programma samengesteld voor verschillende leeftijdsgroepen, met als kernthema: het bewust zijn van de vrijheid die we genieten.
Deze activiteiten starten op zaterdag 14 september 2019. Dan vindt de opening van de tentoonstelling plaats die gehouden wordt van 14 september tot 13 december in Museum ’t Oude Slot en in De Verdieping. Het thema van de tentoonstelling is: WOII, verzet en bevrijding.

De opening vindt plaats:

  • op zaterdag 14 september
  • om 16.00 uur
  • in Museum ’t Oude Slot, Hemelrijken 6 5502 HM te Veldhoven
Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo