Fractie-uur - GEANNULEERD

  • 10 maart 2020 19:30 tot 20:30
  • locatie: Raadzaal
Direct opslaan in uw agenda

Onderwerp: Afvalbeleid

Bij de begrotingsbehandeling 2020 heeft de raad unaniem een motie aangenomen om te onderzoeken of achteraf scheiden van het Veldhovens afval een effectievere en goedkopere manier is om meer schone grondstoffen op te leveren. Het college heeft dit onderzoek uitgevoerd als onderdeel van de vraag van Nedvang om een deelnemersovereenkomst aan te gaan en een keuze te maken in de wijze waarop PMD in de gemeente wordt ingezameld.

Een hoog hergebruik van PMD is beter te bereiken met bronscheiding dan met nascheiding. In 2018 heeft Veldhoven voor de jaren 2019 en 2020 gekozen voor bronscheiding. Voor de periode vanaf 2021 moest het college haar keuze uiterlijk 14 februari bekend maken. Op basis van nader onderzoek kiest het college voor bronscheiding vanaf 2021.

Het fractie-uur van 10 maart wordt benut om een extra toelichting te geven op de ketenovereenkomst verpakkingen en de keuze voor bronscheiding.

De basis voor de toelichting tijdens het fractie-uur is de Informatienota ‘Informeren over afspraken in het kader van de Ketenovereenkomst verpakkingen 2020-2029’. Deze informatienota staat op het RIS. Zie met name de informatie helemaal aan het einde van het document: ‘Onderzoek naar meest geschikte PMD-inzamelmodel voor Veldhoven’.

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo