Live uitzending

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Gemeenteraad (Beeldvormend), 04 september 2023 19:30:00

Algemene vergader informatie

Onderwerp: Walkshop Integraal Maatschappelijk Beheer Kader (IMBK)

Doel:

Tijdens de beeldvormende avond van 4 september a.s. gaat de ambtelijke organisatie met de raad in gesprek over de te actualiseren beheerplannen, door middel van een walkshop. Een walkshop verbindt de raad met de plek waarover de discussie gaat en laat verschillende perspectieven over de omgeving zien. Het is mogelijk om laagdrempelig observaties te delen. Tijdens de wandeling is ruimte om op locatie mee te praten over het beheer en onderhoud en de verschillende participatiekaders in de gemeente. Er wordt ingegaan op hoe de ambities en opgaven van de gemeente vertaald worden naar de openbare ruimte en bespreken welke keuzes nodig zijn op verschillende locaties, welke impact beheer heeft op de inwoners en welke rol burgerparticipatie hierin speelt. De input wordt verwerkt in het Integraal Maatschappelijk Beheer Kader.

Vanwege de beperkte beschikbare tijd is er de gelegenheid om op een later moment nog inhoudelijk (schriftelijk) te reageren op de thema’s-vragen die aan bod komen tijdens de wandeling. Hiermee wordt voorkomen dat er te snel door het proces wordt gegaan. 

Na een korte algemene aftrap op het gemeentehuis gaat de wandeling beginnen. Tijdens de route wordt gestopt bij een aantal locaties. Denk hierbij aan termen als woonwijk, park, speelterrein, etc. Zo wordt de koppeling gemaakt naar de verschillende thema’s.

Deze rondgang is niet te vergelijken met de rondgang die de raad eerder dit jaar heeft gemaakt, waarbij met de bus verschillende plekken zijn bezocht. Daar ging het vooral om het laten zien waar de gemeente in Veldhoven allemaal mee bezig is op de verschillende werkvelden van de openbare ruimte. Nu gaat het erover om te kijken HOE de openbare ruimte te beheren met alle bijkomende maatschappelijke opgaves.

Praktisch:

De route is iets meer dan 1,5 kilometer lang. Bent u slecht ter been en wilt u toch meegaan, laat dit dan weten, dan wordt gekeken naar een mogelijke oplossing.

U bent van harte welkom voor deze openbare beeldvormende avond voor de gemeenteraad.

Datum:
04 sep. 2023, 19:30
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • 1 Opening

    Bespreken
    Doel: Tijdens de beeldvormende avond van 4 september a.s. gaat de ambtelijke organisatie met de raad in gesprek over de te actualiseren beheerplannen, door middel van een walkshop. Een walkshop verbindt de raad met de plek waarover de discussie gaat en laat verschillende perspectieven over de omgeving zien. Het is mogelijk om laagdrempelig observaties te delen. Tijdens de wandeling is ruimte om op locatie mee te praten over het beheer en onderhoud en de verschillende participatiekaders in de gemeente. Er wordt ingegaan op hoe de ambities en opgaven van de gemeente vertaald worden naar de openbare ruimte en bespreken welke keuzes nodig zijn op verschillende locaties, welke impact beheer heeft op de inwoners en welke rol burgerparticipatie hierin speelt. De input wordt verwerkt in het Integraal Maatschappelijk Beheer Kader. Vanwege de beperkte beschikbare tijd is er de gelegenheid om op een later moment nog inhoudelijk (schriftelijk) te reageren op de thema’s-vragen die aan bod komen tijdens de wandeling. Hiermee wordt voorkomen dat er te snel door het proces wordt gegaan.  Na een korte algemene aftrap op het gemeentehuis gaat de wandeling beginnen. Tijdens de route wordt gestopt bij een aantal locaties. Denk hierbij aan termen als woonwijk, park, speelterrein, etc. Zo wordt de koppeling gemaakt naar de verschillende thema’s. Deze rondgang is niet te vergelijken met de rondgang die de raad eerder dit jaar heeft gemaakt, waarbij met de bus verschillende plekken zijn bezocht. Daar ging het vooral om het laten zien waar de gemeente in Veldhoven allemaal mee bezig is op de verschillende werkvelden van de openbare ruimte. Nu gaat het erover om te kijken HOE de openbare ruimte te beheren met alle bijkomende maatschappelijke opgaves. Praktisch: De route is iets meer dan 1,5 kilometer lang. Bent u slecht ter been en wilt u toch meegaan, laat dit dan weten, dan wordt gekeken naar een mogelijke oplossing.
  • 3 Sluiting

    Bespreken