Vergadering : Gemeenteraad (Oordeelsvormend), 14 september 2021 19:30:00
Algemene vergader informatie
U bent van harte uitgenodigd voor de openbare oordeelsvormende raadsvergadering. Tijdens deze vergadering geeft de raad een oordeel over de inhoud van raadsvoorstellen, of ze al compleet zijn en of de raad er al over kan besluiten. Tijdens de raadsvergadering worden audio- en video-opnames gemaakt die rechtstreeks worden uitgezonden en beschikbaar blijven via het openbare raadsinformatiesysteem. Ook het publiek kan hierbij in beeld worden gebracht. Voorzitter: Ton Bolsius Griffier: Iris van Velthoven
Opties bij deze vergadering
Agenda
Hoofdvergadering
-
Elk raadslid kan schriftelijke vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. De regels hierover zijn opgenomen in artikel 42 van het Reglement van orde van de raad. Zodra de vragen door het college van burgemeester en wethouders zijn beantwoord, worden de vragen en de antwoordbrief geagendeerd in de eerstvolgende raadsvergadering.
-
SENIOREN VELDHOVEN heeft art. 42 vragen gesteld inzake de Ontwikkeling Bossebaan-Burgemeester van Hoofflaan. Deze vragen zijn beantwoord door het college van burgemeester en wethouders.
Vergaderstukken
-
Senioren Veldhoven heeft art. 42 vragen gesteld over het fietsviaduct De Locht. Het college heeft deze vragen beantwoord.
-
Senioren Veldhoven heeft vragen gesteld over fietsdiefstallen. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze vragen beantwoord.
-
Het spreekrecht staat open op geagendeerde (raads-)voorstellen. U kunt zich tot 48 uur voorafgaand aan de vergadering aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht via e-mail Griffie@veldhoven.nl of telefoonnummer 14 040. Als inspreker hebt u maximaal vijf minuten de tijd om de vergadering te informeren..
-
Het plan maakt het om mogelijk twee woningen toe te voegen. Er worden drie bestaande bijgebouwen gesloopt en de bestaande verharding, inclusief de tennisbaan, wordt verwijderd. Er worden twee bouwvlakken toegevoegd om de twee woningen mogelijk te maken. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig..
Vergaderstukken
-
Dit plan heeft tot doel het verbeteren van het woon- en leefklimaat van Oerle en het toekomstbestendig maken van een Veldhovens bedrijf. De zwaardere milieubelastende bedrijfsactiviteiten van dit bedrijf aan de Oude Kerkstraat worden afgewaardeerd en aan de Grote Aard wordt meer toegestaan, met als voorwaarde dat beide locaties landschappelijk worden ingepast. Om dit goed te kunnen regelen, is een nieuw bestemmingsplan nodig.
-
Bij vaststelling van dit bestemmingsplan worden woningen toegevoegd op het perceel Kaperstraat-Noord 144. Het betreft een twee-onder-een-kap woning in de vorm van twee bungalows. In de huidige situatie is nog één woning toegestaan.
-
Via voorliggend bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om naast de bestaande woning Zittard 44 een woning toe te voegen in het kader van de Ruimte-voor-ruimte regeling.
-
In deze tweede bestuursrapportage wordt aangegeven of ontwikkelingen in de eerste 6 maanden van 2021 aanleiding geven tot bijstellingen. Bijstellingen kunnen zowel beleidsinhoudelijk als financieel zijn.
-
In de 'Programmering nieuwe werklocaties Stedelijk Gebied Eindhoven 2021' worden de keuzes verwoord die moeten leiden tot een optimaal vestigingsklimaat voor bedrijven in het Stedelijk Gebied Eindhoven. Er wordt voldoende ruimte voor bedrijven geboden, passend bij de kwalitatieve en kwantitatieve vraag, met een bijbehorend financieel arrangement.
Vergaderstukken
-
In 2019 is het Samenwerkingsakkoord 2019-2022 vastgesteld waarin is bepaald welke bovenlokale opgaven in de MRE zijn belegd en hoe de gemeenten deze gezamenlijk oppakken. Met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling is de juridische basis in lijn met de manier van samenwerken, zoals die sinds de vaststelling van het Samenwerkingsakkoord 2019-2022 in de praktijk vorm heeft gekregen.
Vergaderstukken
-
De huidige Gemeenschappelijke Regeling VRBZO is van 2014. In de tussentijd is er een aantal dingen veranderd. Dit is de aanleiding voor het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio om de Gemeenschappelijke Regeling te wijzigen. De belangrijkste verandering is de overgang van de ambulancevoorziening naar de GGD. Verder gaat het vooral om technische en tekstuele wijzigingen.
Vergaderstukken
-
Stichting Lokale Omroep Veldhoven (SLOV) heeft aan het Commissariaat voor de Media (CvdM) gevraagd om verlenging van de zendtijdtoewijzing. Om hierover te beslissen, heeft het CvdM een advies van de gemeenteraad nodig. Het CvdM heeft gevraagd om voor 8 november 2021 advies te geven. SLOV voldoet aan de wettelijke eisen. Daarom wordt de raad voorgesteld om positief te adviseren over de zendtijdtoewijzing aan Stichting Lokale Omroep Veldhoven.
Download media
Download de volledige audio van deze vergadering